Χειρουργική Στόματος

Αποτελεί κλάδο της οδοντιατρικής που επικεντρώνεται σε χειρουργικές διαδικασίες της στοματικής κοιλότητας. Σε πολλές περιστάσεις ο οδοντίατρος αποφασίζει αν κάποια διαδικασία στο στόμα απαιτεί χειρουργική προσέγγιση όπως η εξαγωγή εγκλείστου 3ου γομφίου, η αφαίρεση κύστεως, ή η αύξηση της υπολειμματικής οστικής ακρολοφίας με μοσχεύματα πριν από εμφυτεύματα.

jhg9876


Αφαίρεση εγκλείστων δοντιών

Αποτελεί μια από τις πιο κοινές διαδικασίες χειρουργικής στόματος. Εξαιτίας της θέσης των 3ων γομφίων η ανατολή τους στο στόμα πολλές φορές είναι ελλιπής και παραμένουν έγκλειστοι δίπλα στο δεύτερο γομφίο ή βαθιά μέσα στο οστό των γνάθων.

Δείτε περισσότερα >

678567ygfu

Ακροριζεκτομή – Κύστη

Κατά τη διαδικασία αυτή η ρίζα ενός δοντιού και ιδιαίτερα το ακροριζικό τριτημόριο εκτίθεται και αφαιρείται χειρουργικά. Η θεραπεία ενδείκνυται όταν η ενδοδοντική θεραπεία του υπαίτιου δοντιού δεν είναι επιτυχής.

Αφαίρεση κύστης

Οι κύστεις είναι συνήθως σαφώς περιγεγραμμένες κοιλότητες. Ένας από τους λόγους ανάπτυξης είναι η χρόνια φλεγμονή γύρω από τη ρίζα ενός νεκρού δοντιού. Οι κύστεις αυτές ονομάζονται περιακροριζικές και κατά την αφαίρεση κρίνεται αναγκαίος ο εκτενής καθαρισμός της περιοχής ώστε όποια υποτροπή στο μέλλον να αποφευχθεί.

ostika mosxeumata copy scaled

Οστικά Μοσχεύματα

Όταν ένα δόντι χαθεί, η οστική απορρόφηση ακολουθεί. Η περιοδοντίτιδα και το τραύμα μπορούν να προκαλέσουν απορρόφηση..

Δείτε περισσότερα >

5654dfg

Pink Aesthetics – Μαλακοί Ιστοί

Πρόκειται για μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται συνήθως στην αισθητική ζώνη πριν από ολοκεραμικές αποκαταστάσεις για επίτευξη αρμονίας μεταξύ δοντιών και ούλων σε ένα νέο, φυσικό και αισθητικό χαμόγελο. Συνήθως αφορά τα πρόσθια πάνω 6 δόντια, γίνεται σε μία μόνο επίσκεψη με άμεσα αποτελέσματα. Στόχος είναι να διορθωθούν ούλα έντονα δυσχρωμικά ή άνισα μεταξύ δοντιών, ώστε το νέο χαμόγελο να προβάλλει σωστές αναλογίες.

Δείτε περισσότερα >

fgjhf67

PRGF Platelet Rich Growth Factors

Η χρήση αυτόλογων μοσχευματικών υλικών ώστε να επιταχυνθεί η δυνατότητα επούλωσης του οργανισμού παλαιότερα ήταν ασαφής. Σήμερα αποτελεί στάνταρ φροντίδας..

Δείτε περισσότερα >

7676hghg

Stress Free Dentistry

Αν φοβάστε το χειρουργείο στην οδοντιατρική δεν είστε οι μόνοι. είναι φυσιολογικό και η απάντηση είναι απλή..

Δείτε περισσότερα >

Συχνές ερωτήσεις

Σχετίζονται οι κάτω φρονιμίτες με φλεγμονές; Τι κάνω;

Οι κανονισμοί του N.I.C.E. ορίζουν αναλυτικά την περιπτωσιολογία σε σχετικές περιπτώσεις. Το πρώτο βήμα πάντα είναι η κλινική αξιολόγηση του φρονιμίτη από τον οδοντίατρο. Είναι πολύ πιθανόν η εξαγωγή τους να είναι η λύση.

Book Now