Before and after

Κάθε ασθενής για εμάς θέλει ένα πράγμα, να χαμογελά ελεύθερα και να νιώθει υγιής. Στη φιλοσοφία μας αυτό είναι μονόδρομος. Η σημερινή οδοντιατρική είναι ολιστική, πολυθεματική με επίκεντρο τον ασθενή, την υγεία, τη σύγκλειση, τη λειτουργία και την αισθητική. Η ψηφιακή εποχή φαίνεται γρήγορη και ελάχιστα επεμβατική.

Εμφυτεύματα, προσθετικές αποκαταστάσεις, χειρουργικές διαδικασίες, περιοδοντολογία, ενδοδοντία, εμφράξεις, απλά αποτελούνε μέσα για ένα εξατομικευμένο και αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο πλάνο θεραπείας. Στο τέλος του δρόμου βρίσκεται η επιτυχία, ένα χαμόγελο ονειρεμένο, υγεία και μακροβιότητα με σύγχρονα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Treatment protocol Philosophy

Στάδια– Planning stage, Smile Design και ολιστική Σχεδίαση

Η πρώτη επίσκεψη είναι η πιο σημαντική και δεν πρόκειται για ένα απλό οδοντιατρικό ραντεβού. Μετά από μία αναλυτική συζήτηση με έναν σχεδιαστή οδοντίατρο στόχος είναι να κατανοήσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες του ασθενή. Αμέσως μετά αναλυτική, κλινική και ακτινογραφική εξέταση, λειτουργική ανάλυση σύγκλεισης και ψηφιακή αποτύπωση, συμπληρώνουν το διαγνωστικό στάδιο. Ειδικές φωτογραφίες και βίντεο της αρχικής κατάστασης συνθέτουν ένα ψηφιακό κλώνο του στόματος, απαραίτητο για ένα ολιστικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ακολουθεί η ψηφιακή σχεδίαση και ένα διαγνωστικό κέρωμα του στόματος, ώστε να έχουμε άποψη της τελικής αποκατάστασης πριν την εκτέλεση του πλάνου θεραπείας, μέσω μιας ρεαλιστικής photovideo παρουσίασης. Μόλις επιβεβαιωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του πλάνου θεραπείας και όλων των απαραίτητων σταδίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση. Λειτουργία, βιολογία, αισθητική και ανατομικοί περιορισμοί με αρχές την ελάχιστη επέμβαση και τεκμηριωμένα επιστημονικά πρωτόκολλα φέρουν ως αποτέλεσμα υγεία και μακροβιότητα. Κόστος, χρόνος, ρίσκο και εναλλακτικές θεραπείες εξηγούνται αναλυτικά σε αυτό το στάδιο.

Smile design

Υγεία, Βιολογία, Λειτουργία – Θεραπευτικό Στάδιο

Παρότι η θεραπεία ξεκινάει με την ψηφιακή σχεδίαση και την αισθητική σε σχέση με το πρόσωπο, εκτελείται πρώτα από βιολογική και λειτουργική σκοπιά. Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει ανάθεση βιολογικών προβλημάτων όπως: τερηδόνα, φλεγμονή που οφείλεται σε ενδοδοντικά προβλήματα (επαναλήψεις απονευρώσεων ή νεκρά δόντια) και περιοδοντικής φύσης προβλήματα (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, διόρθωση μαλακών ιστών). Ακολουθεί η λειτουργική ανάλυση σύγκλεισης, καθορισμός κεντρικής σχέσης και κατακόρυφης διάστασης που ολοκληρώνει το διαγνωστικό στάδιο. Διορθωτικά χειρουργικά στάδια σε σχέση με τους μαλακούς ιστούς προ-προσθετικά ή τους σκληρούς ιστούς- οστικά μοσχεύματα πριν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, αναθέτονται σε αυτό το στάδιο επίσης.

Dental implants >
CBCT ConeBeam Computer Tomography >
Restorative Dentistry >
Endodontics >
Periodontics >
Oral surgery >

Επανορθωτικό Στάδιο

Κατά το στάδιο αυτό, μετά τις βιολογικές παρεμβάσεις και τα τελικά δεδομένα του ψηφιακού σχεδιασμού για την εξασφάλιση σωστής συγκλεισιακής λειτουργίας, προχωράμε σε επανορθωτική αποκατάσταση του στόματος. Πραγματοποιούνται ανασυστάσεις σε συγκεκριμένο ύψος, τοποθετούνται εμφυτεύματα προσθετικά καθοδηγούμενα και προσωρινές αποκαταστάσεις που αντιγράφουν το σχήμα θεραπείας, ειδικά όταν πρόκειται για αλλαγές που αφορούν ολόκληρο το στόμα. Ο ασθενής διατηρεί τις προσωρινές αποκαταστάσεις για όσο καιρό κρίνεται απαραίτητο, ως μεταβατικό στάδιο πριν την τελική προσθετική. Έτσι έρχεται η ωρίμανση των ιστών, σκληρών και μαλακών, και η διαμόρφωση της αισθητικής των μαλακών ιστών ειδικότερα. Όλο το πλάνο θεραπείας καθοδηγείται προσθετικά από τον αρχικό ψηφιακό σχεδιασμό, σε σχέση με το πρόσωπο. Αποτύπωση της νέας κατάστασης και του συγκλεισιακού σχήματος πραγματοποιείται ξανά πριν την τελική εκτέλεση του μόνιμου προσθετικού σχεδίου. Στο στάδιο αυτό ο ασθενής νιώθει υγιής και λειτουργικά σταθερός.

Μόνιμη Προσθετική και Τελικό Αισθητικό Στάδιο

Τελικό κομμάτι θεραπείας αποτελεί η κατασκευή της μόνιμης προσθετικής με στόχο υγεία και μακροβιότητα. Για τους ασθενείς που δεν θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους, κατασκευάζονται μόνιμες προσθετικές λύσεις διατηρώντας όλα τα στοιχεία που καθορίστηκαν σε προηγούμενα στάδια. Διαφορετικά όταν τροποποιούμε την αισθητική ζώνη, τοποθετούμε τις μόνιμες αποκαταστάσεις για ένα αισθητικά λειτουργικό χαμόγελο (Digital Smile Design, όψεις, ολοκεραμικά, κλπ.). Λεπτομέρεια, αισθητική, εξατομίκευση είναι το κύριο μέλημά μας, τώρα που όλα είναι στη θέση τους.

Smile Design >
Same Day Teeth >
Veneers >
Bleaching >
Pink Esthetics >
Facial Esthetics >

Book Now