Θήκες και γέφυρες

Μια οδοντιατρική θήκη είναι ένα είδος καλύμματος που αγκαλιάζει ένα κατεστραμμένο δόντι για να προστατέψει την υπόλοιπη οδοντική δομή ενώ παράλληλα αποτελεί ένα δυνατό τοίχος προστασίας μεταξύ δοντιού και στοματικού περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούνται όταν έχει αλλοιωθεί σημαντική οδοντική ουσία λόγω τερηδονισμού, σε περίπτωση καταστροφής ενός παλιού μεγάλου σφραγίσματος ή όταν τα δόντια φθείρονται σημαντικά και πλέον είναι ευπρόσβλητα.

Η εξέλιξη

Ιστορικά, οι θήκες κατασκευάζονταν από χρυσό. Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα δυνατό υλικό και ταυτόχρονα ελαστικό φέροντας άριστες ιδιότητες αλλά η αισθητική του απόδοση μειονεκτεί. Σε πρόσθια δόντια αργότερα κατασκευάζονται θήκες μεταλλοπορσελάνης, αφού πλέον η πορσελάνη συγκολλάται σε μεταλλικές επιφάνειες δίνοντας χρωματικές αποχρώσεις πιο κοντά στο φυσικό δόντι. Το μέταλλο βέβαια στο παρελθόν ήταν εμφανές και δύσκολο να καλυφθεί εξολοκλήρου από πορσελάνη.

Οι θήκες αυτές χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα συνήθως σε πίσω δόντια αλλά καθώς η οδοντιατρική τεχνολογία εξελίσσεται τα αισθητικά αποτελέσματα είναι σαφώς καλύτερα. Είναι δυνατό σήμερα να δημιουργήσουμε πολύ δυνατές θήκες σε χρώματα φυσικού δοντιού χωρίς οποιαδήποτε μεταλλική υποστήριξη. Δείχνουν φανταστικά όταν τοποθετούνται στο στόμα και τα χαρακτηριστικά τους δεν διακρίνονται από τα φυσικά δόντια.

Στην αισθητική ζώνη είναι ότι καλύτερο προσφέρει η οδοντιατρική σήμερα!

787jh


Ολοκεραμικές θήκες

Αποτελούν κορυφαία αισθητικά οδοντιατρική λύση. Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερης αντοχής κεραμικά σήμερα είναι δυνατό να κατασκευαστούν ολοκεραμικές θήκες εξαιρετικά όμοιες με φυσικά δόντια και χωρίς μεταλλικό σκελετό.

Δείτε περισσότερα >

cad cam

CAD/CAM προσθετική (Computer Aided Designed/Computer Aided Manufactured)

Η οδοντιατρική σήμερα διανύοντας την πλέον ψηφιακή της εποχή χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία που επιτρέπει ψηφιακή αποτύπωση των παρασκευασμένων δοντιών αλλά επίσης σχεδιασμό και κατασκευή στεφανών από ειδικούς μυλιστές (CAM – Computer Aided Manufactured) και εξελιγμένα προγράμματα σχεδίασης (CAD – Computer Aided Designed) προσδίδοντας αποτελέσματα αισθητικότερα, δυνατότερα με άψογη εφαρμογή και ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο.

Δείτε περισσότερα >

786k789 e1580857178615

Θήκες Μεταλλοπορσελάνης

Οι θήκες αυτές είναι οι πλέον χρησιμοποιημένες σήμερα και αποτελούν συνδυασμό ενός δυνατού μετάλλου ως πυρήνα περιβαλλόμενο από ένα εξωτερικό στρώμα πορσελάνης. Προσφέρει αντοχή και είναι ικανοποιητική αισθητικά.

Δείτε περισσότερα >

fgfhf

Χρυσές θήκες

Ιστορικά χρησιμοποιούνται κυρίως σε γομφίους που είναι δύσκολα εμφανή διότι οι στεφάνες αυτές δεν είναι χρωματισμένες όπως ένα φυσικό δόντι. Τα χρυσοκράματα είναι πολύ ισχυρά και ανθεκτικά στο χρόνο.

Δείτε περισσότερα >

Συχνές ερωτήσεις

Εάν μια θήκη κουνιέται χρειάζεται αντικατάσταση;

Μια θήκη μπορεί να κουνιέται για περισσότερους λόγους από έναν. Πρώτο βήμα είναι να σας εξετάσει ο οδοντίατρος για να διαγνώσει το λόγο που η θήκη παρουσιάζει κινητικότητα.

Μπορώ να βελτιώσω την εμφάνιση των μπροστά δοντιών μου και ειδικά μαύρα όρια;

Σαν γενικός κανόνας η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και καλό θα ήταν να κανονίσετε μια συμβουλευτική συνεδρία με οδοντίατρο έμπειρο σε θέματα αισθητικής οδοντιατρικής. Σχολαστική διαδικασία επιλογής περιστατικών βεβαιώνει ότι το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες σας. Υψηλής ποιότητας ψηφιακές φωτογραφίες σε συνδυασμό με ψηφιακή χρωματοληψία και η επίσκεψη του οδοντοτεχνίτη σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο βοηθούν στην εξασφάλιση ενός εξαιρετικού αποτελέσματος.

Αν ανέχεστε μια εμφάνιση που δεν ικανοποιεί τώρα έχετε επιλογή!

Μαύρα όρια γύρω από τις θήκες οφείλονται σε υφιζήσεις λόγω ηλικίας. Έτσι τα όρια της θήκης εκτίθενται δείχνοντας γκρι μέταλλο με χαρακτηριστική μαύρη εμφάνιση. Εναλλακτικά δυσχρωμίες ρίζας, ατελή όρια κατά την παρασκευή ή τερηδόνα μπορεί να είναι ο λόγος.

Book Now