Προσθετική

Η προσθετική αποτελεί οδοντιατρική ειδικότητα που ασχολείται γενικότερα με τη βελτίωση της στοματικής υγείας. Λειτουργεί μέσω τεχνικών βασισμένων σε γέφυρες και θήκες και συνεργάζεται με την εμφυτευματολογία αλλά και άλλες ειδικότητες όπως η ενδοδοντία και η περιοδοντολογία με στόχο την αποκατάσταση του στοματογναθικού συστήματος συνολικά ενώ παράλληλα προάγει την αισθητική.

Δείτε περισσότερα >

Θήκες και γέφυρες

Μια οδοντιατρική θήκη είναι ένα είδος καλύμματος που αγκαλιάζει ένα κατεστραμμένο δόντι για να προστατέψει την υπόλοιπη οδοντική δομή ενώ παράλληλα αποτελεί ένα δυνατό τοίχος προστασίας μεταξύ δοντιού και στοματικού περιβάλλοντος.

Δείτε περισσότερα >

Εμφράξεις

Σύγχρονες τάσεις τεχνολογίας επηρέασαν ιδιαίτερα την οδοντιατρική όσον αφορά την τεχνολογία εξέλιξης οδοντικών ρητινών

Δείτε περισσότερα >

Inlays / Onlays

Ένθετα Επένθετα

Όταν κάποιο δόντι έχει χάσει σημαντική ποσότητα από τη δομή του μια πιθανή θεραπεία είναι το ένθετο ή το επένθετο. Το ένθετο ταιριάζει ακριβώς μέσα στην παρασκευασμένη κοιλότητα ενώ το επένθετο καλύπτει και τη μασητική επιφάνεια.

Δείτε περισσότερα >

Digital Shade Matching

Το Spectroshade αποτελεί τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στο τομέα της ψηφιακής χρωματοληψίας. Πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί μια ψηφιακή κάμερα συνδεδεμένη με ένα LED σπεκτροφωτόμετρο και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει χρώματα όπως πραγματικά είναι. Η διαδικασία της χρωματοληψίας δεν επηρεάζεται από τον φωτισμό του χώρου ή από άλλες συνθήκες του περιβάλλοντος. Αριθμητικές  διαφορές μεταξύ χρώματος φυσικού δοντιού και της κοντινότερης χρωματικής απόδοσης υπολογίζονται σε επίπεδα φωτεινότητας, χροιάς και χρώματος. Έτσι αντί για ένα χρώμα στην κλασσική χρωματοληψία παράγεται ένας χρωματικός χάρτης του δοντιού δίνοντας τη δυνατότητα στο οδοντικό εργαστήριο να αναπαράγει πιστά χρωματικές αποδώσεις στην οδοντική επιφάνεια των αποκαταστάσεων προσφέροντας εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Book Now