Όψεις Πορσελάνης

Εδώ και χρόνια οι όψεις πορσελάνης είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την αισθητική οδοντιατρική. Οι όψεις αυτές μπορούν να τροποποιήσουν το χρώμα, το σχήμα, τη θέση ή και το μέγεθος των δοντιών. Επιπλέον εξαφανίζουν ή ελαττώσουν κενά και μεσοδόντια διαστήματα.

Σήμερα οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται ψηφιακά σε ειδικά οδοντοτεχνικά εργαστήρια μετά την αρχική αποτύπωση. Ακριβή μοντέλα του στόματός σας σκανάρονται και στη συνέχεια οι όψεις σχεδιάζονται, τροποποιούνται αλλά και κατασκευάζονται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών (CAD/CAM Dentistry, Computer Aided Designed/Computer Aided Manufactured).

Κλασσικά για την κατασκευή τους τα δόντια παρασκευάζονται ελάχιστα (0.3mm) ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για την τοποθέτηση τους. Βέβαια σε περιπτώσεις που ένα δόντι πρέπει να μετακινηθεί μπροστά και εντός οδοντικού τόξου ή όταν ένα μικρό δόντι γίνεται μεγαλύτερο η προετοιμασία εκτροχισμού συνήθως δεν κρίνεται αναγκαία.

Στάδια κατά την κατασκευή όψεων πορσελάνης

Εξέταση, αξιολόγηση, σχεδίαση

Το πιο σημαντικό στάδιο καθ’ όλη τη διαδικασία είναι η αρχική ανάθεση, αξιολόγηση και σχεδίαση της αναδημιουργίας του χαμόγελου – smile makeover από τον οδοντίατρο ώστε να ενημερωθείτε για όλες τις σχετικές επιλογές και να λάβετε την πλέον ιδανική απόφαση για το νέο σας χαμόγελο!

Σχετικές ακτινογραφίες κρίνονται αναγκαίες στην αρχική αξιολόγηση, αποκαλύπτοντας προβλήματα που ίσως δεν φαίνονται πριν την κατασκευή ενώ εκμαγεία μελέτης βοηθούν στο σωστό σχεδιασμό κατά περίπτωση. Κέρινα ή ψηφιακά προπλάσματα των τελικών όψεων τοποθετούνται στο στόμα ώστε να παρουσιαστεί η εικόνα του τελικού αποτελέσματος πριν την κατασκευή. Η διαδικασία ονομάζεται motivational mock up.

Αναισθησία τοπικά και παρασκευή δοντιών

Αφού αποφασίσετε να βελτιώσετε το χαμόγελο σας και συμφωνήσετε με τον αρχικό σχεδιασμό η θεραπεία ξεκινά με χρήση συνήθως τοπικών αναισθητικών και ο οδοντίατρος στη συνέχεια πραγματοποιεί μια προκαθορισμένη μείωση της προστομιακής (μπροστινής) επιφάνειας για να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόστρωμα έδρασης των όψεων (0.3 – 0.7 mm).

Αποτύπωση

Μόλις ολοκληρωθεί ο εκτροχιασμός, λαμβάνεται αποτύπωμα των παρασκευών και του στόματος με ένα ειδικό ατομικό δισκάριο ή ψηφιακά εξασφαλίζοντας ακριβέστερη αποτύπωση.

Προσωρινές όψεις

Λόγοι υγείας, οδοντικής ευαισθησίας, αισθητικοί και όχι μόνο επιβάλλουν κατά τη διάρκεια κατασκευής των μόνιμων αποκαταστάσεων τη χρήση προσωρινών όψεων από ακρυλικό υλικό οι οποίες σε σχήμα προσομοιάζουν αυτό των τελικών ώστε να μπορέσετε να τις αξιολογήσετε εσείς και το φιλικό σας περιβάλλον. Το στάδιο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού προσφέρει τη δυνατότητα να υποδείξετε όποια αλλαγή επιθυμείτε και όλες οι διορθώσεις πραγματοποιούνται εξατομικευμένα. Στη συνέχεια και συνήθως 1 εβδομάδα αργότερα αφού προσαρμοστείτε με τη νέα σχεδίαση λαμβάνονται ξανά αποτυπώματα του τελικού αποτελέσματος. Η διαδικασία καλείται mock up και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με τη δική σας αισθητική πριν το εργαστήριο προχωρήσει σε μόνιμη πλέον κατασκευή.

Δοκιμή

Μόλις οι τελικές όψεις κατασκευαστούν ο οδοντίατρος τις δοκιμάζει στα παρασκευασμένα δόντια ώστε να εφαρμόσουν τέλεια και να μην παρεμβαίνουν κατά τη μάσηση. Ειδική προσωρινή κονία χρησιμοποιείται πριν τη μόνιμη συγκόλληση ώστε να ελεγχθεί το τελικό χρώμα των όψεων πάνω στα δόντια αποδίδοντας μέγιστη αισθητική. Καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής και τοποθέτησης παρέχεται σιγουριά και ασφάλεια σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.

Συγκόλληση

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει μόνιμη συγκόλληση των όψεων χρησιμοποιώντας συγκολλητικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Η δύναμη της όψης εν μέρη οφείλεται στην τέλεια εφαρμογή της αλλά κυρίως στη δυνατή συγκόλληση μεταξύ αυτής και του ειδικού συστήματος συγκόλλησης. Έπειτα τα όρια καθαρίζονται και εξασφαλίζεται ότι ο ασθενής μπορεί να κάνει εύκολη χρήση του νήματος μεταξύ δοντιών.

Χαμογελάστε ελεύθερα και με αυτοπεποίθηση με το νέο σας εξαιρετικό χαμόγελο!

Book Now