Σιδεράκια


Είμαι μεγάλη για σιδεράκια;

Τα σιδεράκια τυπικά συσχετίζονται με την περίοδο νεότητας και εφηβείας αλλά η αλήθεια είναι ότι ολοένα περισσότεροι ενήλικες μπαίνουν στη διαδικασία να βελτιώσουν το χαμόγελό τους αισθητικά και λειτουργικά με σιδεράκια χωρίς αυτό να εμποδίζει ή να περιορίζει την ακτινοβολία τους.

Οι ενήλικες είναι συνήθως κατάλληλοι για σιδεράκια ωστόσο περιοδοντίτιδα και εκτεταμένες τερηδόνες θεραπεύονται πριν από ορθοδοντική θεραπεία.

Επιπλέον η ανάπτυξη των γνάθων στους ενήλικες έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα διαφέρουν σε σχέση με τα παιδιά. Άλλοι παράγοντες προς σκέψη είναι ότι οι ενήλικες καταναλώνουν έντονα καφέ και κόκκινο κρασί και λεκιάζουν τα δόντια. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο με τα σιδεράκια διότι όταν αφαιρούνται εμφανίζονται δυσχρωμικές κηλίδες λόγω κακής στοματικής υγιεινής.

Τα σιδεράκια για ενήλικες αποτελούν αποτελεσματικό τρόπο για να αποκτήσετε χαμόγελο ονειρεμένο.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να αποφύγω μεταλλικά σιδεράκια;

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και η καταλληλότητα σας για εξατομικευμένη θεραπεία θα πρέπει να συζητηθεί. Υπάρχουν αρκετές επιλογές μείωσης ή και εξαφάνισης της προβολής μετάλλου στο στόμα σας. Το σύστημα invisalign χρησιμοποιεί διαφανείς νάρθηκες που φοράτε πάνω από τα δόντια ενώ αυτά μετακινούνται σταδιακά σε νέες θέσεις. Τα μεταλικά σιδεράκια μπορεί να αντικατασταθούν με κεραμικά ή λευκά αν το επιθυμείτε ενώ κατά περίπτωση τα σιδεράκια τοποθετούνται και γλωσσικά, δηλαδή εσωτερικά των δοντιών.

Γιατί δεν γίνεται να έχω σιδεράκια αν έχω ουλίτιδα;

Ο ορθοδοντικός συνιστά να βελτιώσετε την στοματική σας υγεία για σοβαρούς λόγους. Η ορθοδοντική δυσκολεύει την στοματική υγειηνή και αν έχετε ουλίτιδα τα ούλα είναι πιθανό να επιρρεαστούν αρνητικά πιο εύκολα.

Book Now