Παιδιά και Οδοντιατρική

Παιδιά και Οδοντιατρική Φροντίδα
Είναι σημαντικό να βάλετε τα παιδιά σε μια οδοντιατρική ρουτίνα από τα πρώτα χρόνια. Πρέπει να καθαρίζετε τα δόντια του παιδιού αμέσως μόλις εμφανιστούν στην ηλικία των 6 μηνών. Αν και τα νεογιλά δόντια θα αντικατασταθούν αργότερα, είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή ανάπτυξη των μόνιμων διαδόχων τους να φροντίζονται κατάλληλα.

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που θα πρέπει να ελέγχονται στα νεογιλά δόντια. Συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο είναι εξαιρετικής σημασίας για την πρόληψη ανάπτυξης τερηδόνας ή κάποιου άλλου προβλήματος.

Τα παιδικά δόντια έχουν λεπτότερη αδαμαντίνη από τα μόνιμα και η τερηδόνα μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα γι αυτό το λόγο ο έλεγχος πρέπει να είναι συχνότερος. Ακτινογραφίες είναι επίσης σημαντικές για να ελεγχθεί η πορεία των μόνιμων δοντιών και η σωστή ανάπτυξή τους.

Το παιδί θα πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια 2 φορές την ημέρα. Μπορείτε να πλένετε τα δόντια των παιδιών όταν είναι πολύ μικρά, αλλά είναι καλά να διδάξετε τον τρόπο ώστε να το κάνουν μόνα τους μέχρι την ηλικία των 7. Πρέπει να συμμετέχετε στη διαδικασία για να σιγουρευτείτε ότι βουρτσίζουν σωστά με μικρές κυκλικές κινήσεις σε κάθε δόντι.

Ακόμα η οδοντόκρεμα θα πρέπει να εμπεριέχει φθόριο σε σωστές ποσότητες διαφορετικά λευκές κηλίδες σχηματίζονται στα μόνιμα δόντια αργότερα.

Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό για οδοντόκρεμες με σωστή περιεκτικότητα φθορίου. Όσον αφορά τη δίαιτα, περιορίστε την ποσότητα ζάχαρης και οξέων ειδικά μεταξύ γευμάτων ή πριν τον ύπνο. Αυτό αφορά τροφές που εμπεριέχουν ζάχαρη ακόμα και τα δημητριακά.
Ιδανικά τα παιδιά πρέπει να είναι γνώστες και να καταλαβαίνουν την σημασία διατήρησης της στοματικής υγείας. Έτσι θα συνεχίσουν να διατηρούν αυτές τις συνήθειες όσο εξελίσσονται στη ζωή, φροντίζοντας την υγεία των δοντιών και του στόματος γενικότερα.

Book Now