Digital Lab

Με την δημιουργία του νέου μας υπερσύγχρονου ψηφιακού εργαστηρίου μέσα στο οδοντιατρείο στοχεύουμε στην αμεσότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης των ασθενών μας με απόλυτο έλεγχο της ποιότητας και ακρίβειας κατασκευής τόσο μόνιμων όσο και προσωρινών αποκαταστάσεων καθώς και όλων των ενδιάμεσων σταδίων που επιβραδύνουν μια πολύπλοκη οδοντιατρική θεραπεία.

Ψηφιακή οδοντιατρική σχεδίαση και κατασκευή!
Το θέλαμε μας κέρδισε και το καταφέραμε για εσάς. Η θεραπεία είναι πιο εύκολη, άμεση και γρήγορη από ποτέ!

2019 02 25 exocad smile creator user example 13 web

Η διαδικασία ξεκινά από την φωτογραφία, το face scanning και την ψηφιακή αποτύπωση του στόματος και των λειτουργικών του κινήσεων με βάση το πρόσωπο.

Με την χρήση εξειδικευμένων λογισμικών σχεδίασης της Exocad και τρίτων εφαρμογών μετά από μακροχρόνια εμπειρία στην κλασική προσθετική οδοντιατρική και την βοήθεια της παρουσίας του οδοντοτεχνίτη μέσα στο οδοντιατρείο η ψηφιακή σχεδίαση ενός περιστατικού πραγματοποιείται εκ των προτέρων (smile design), μετά την ψηφιακή ενδοστοματική (intraoral scanner) ή εξοστοματική αποτύπωση (lab scanner) και ένα φωτογραφικό – video πρωτόκολλο.

Έτσι ο ασθενής μπορεί να έχει ακριβή αντίληψη του τελικού αποτελέσματος πριν την κατασκευή στο στόμα άμεσα και γρήγορα με την τεχνολογία του 3D Printing.

2019 02 25 exocad smile creator user example 11 web

Η διαδικασία καλείται Digital Mock Up ενω το 3D Printing αποσκοπεί σε κατασκευή προσωρινών αποκαταστάσεων πριν ή κατά την διάρκεια μεταβατικών σταδίων ή όπου απαιτείται αυξημένος χρόνος επούλωσης ή προσαρμογής ενός νέου συγκλεισιακού σχήματος αποδίδοντας με ακρίβεια το τελικό αποτέλεσμα. Τα προσωρινά σας δόντια δεν έχουν καμία σχέση με παλαιότερες προσωρινές αποκαταστάσεις και συνδυάζουν αντοχή, αισθητική και απόλυτη εφαρμογή. Χαμογελάστε κανείς δεν θα μπορεί να καταλάβει την διαφορά. Η διαδικασία εφαρμόζεται σε πολύπλοκα προσθετικά περιστατικά που απαιτούν προσωρινά ως μεταβατικές αποκαταστάσεις, σε περιστατικά εμφυτευμάτων που λείπουν όλα τα δόντια ώστε να καθοδηγήσουμε το τελικό προσθετικό αποτέλεσμα πριν το χειρουργείο με την σχεδίαση μιας ψηφιακής ολικής οδοντοστοιχίας και να παραδώσουμε την ίδια μέρα προσωρινά δόντια – Same Day Teeth, σε περιπτώσεις αισθητικής οδοντιατρικής για να εξερευνήσουμε το νέο σας χαμόγελο πριν την κατασκευή και σε σχέση με την δυναμική του προσώπου (motivational mockup).

Ακόμα, σε περιπτώσεις που απαιτείται προ προσθετικό χειρουργείο , όπως ένα ουλικό χαμόγελο – gummy smile, ουλοβλεννογόνια μοσχεύματα ή μοσχεύματα οστικά μετά από προχωρημένες οστικές απορροφήσεις και γενικότερα όπου αλλάζει σημαντικά και ο προσθετικός σχεδιασμός, η ψηφιακή οδοντιατρική προσομοιάζει ένα καλύτερα αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο πλάνο θεραπείας πριν την μόνιμη κατασκευή.

Βέβαια δεν είναι μόνο η σχεδίαση ή τα προσωρινά δόντια!

fgfg55654

Απλά και γρήγορα περιστατικά όπως μια γέφυρα, μια θήκη ένα ένθετο δεν χρειάζονται ποια πολλαπλές επισκέψεις αλλά κατασκευάζονται στην πρώτη και μοναδική συνεδρία ενώ ο ασθενής περιμένει στην αναμονή! Μετά την ψηφιακή αποτύπωση τα δεδομένα εισάγονται στο Exocad και ο οδοντοτεχνίτης προχωράει άμεσα στην κατασκευή της μόνιμης προσθετικής η οποία πλέον είναι χωρίς μέταλλο. Το ζιρκόνιο σήμερα έχει αλλάξει την οδοντιατρική.

Με την αυξημένη αντοχή που διαθέτει την άψογη χρωματική του προσαρμογή και την διαπερατότητα αλλά και την δυνατότητα ψηφιακής κατασκευής του ανοίγει το δρόμο σε μια νέα οδοντιατρική ψηφιακή εποχή!

Το αποτέλεσμα είναι πιο αισθητικό με άριστη χρωματική απόδοση και είναι διαθέσιμο για όλες τις περισσότερες μόνιμες αποκαταστάσεις! Welcome metal free dentistry!

Η κατασκευή τόσο απλών και σύνθετων περιστατικών πραγματοποιείται άμεσα με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα μέσα στο ψηφιακό μας εργαστήριο με ειδικά κοπτικά μηχανήματα μόνιμων υλικών. Τα υλικά αυτά μπορεί να είναι το ζιρκόνιο, κεραμικά υλικά όπως emax, αλλά και σύνθετες ρητίνες, Peek και πολλά άλλα.

768686786787

Όσον αφορά τα εμφυτεύματα εκεί η τεχνολογία μας ξεπερνά.
Καταρχήν τα περιστατικά σχεδιάζονται ψηφιακά σε ειδικό λογισμικό σχεδίασης Εxoplan με την βοήθεια πάλι της ψηφιακής αποτύπωσης και της αξονικής τομογραφίας CBCT μέσα στο οδοντιατρείο. Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται ψηφιακά (guided surgery) με ειδικούς νάρθηκες που εκτυπώνονται στο εργαστήριο μέσω 3D Printing.

Έτσι, όταν λείπει ένα ή και όλα τα δόντια ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια ταχύτητα και προβλεψιμότητα και πάντα σε συνδυασμό με την μακροχρόνια εμπειρία μας στο τομέα της κλασικής εμφυτευματολογίας.

Ο χειρουργός αποφεύγει πολύπλοκες επεμβάσεις που απαιτούνται για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων υπό γωνία η απρόβλεπτων καταστάσεων κατά το χειρουργείο αφού ο σχεδιασμός έχει γίνει πρώτα ψηφιακά και με αρχές την ελάχιστη επέμβαση και την ευκολία επούλωσης.

Δεν σταματάει εκεί όμως!

Exocad-Exoplan αποτελούν μια ενιαία πλατφόρμα σχεδιασμού και τα δόντια μπορούν να κατασκευαστούν πριν το χειρουργείο – Same Day Teeth. Έτσι όταν γίνεται μια εξαγωγή τοποθετείται ένα εμφύτευμα και το προσθετικό δόντι όλα σε μια ήμερα – Immediate Placement – Immediate Loading. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις που θέλουμε να υποστηρίξουμε τους μαλακούς ιστούς στην αισθητική ζώνη με αποεπιθηλιακά ελεύθερα ουλικά μοσχεύματα και το προσωρινό δόντι άμεσα χωρίς να δημιουργήσουμε στον ασθενή αισθητικό πρόβλημα.

Έτσι οι ιστοί δεν χάνουν σε όγκο και το δόντι φαίνεται εντελώς φυσικό. Παράλληλα ένα τέτοιο χειρουργείο στην αισθητική ζώνη κρύβει και άλλες δυσκολίες καθότι ένας κεντρικός τομέας της άνω γνάθου είναι το πρώτο που κάποιος προσέχει στο πρόσωπο μας, στο χαμόγελό μας. Όταν χρειάζονται ουλικά μοσχεύματα η ορατότητα μειώνεται δραματικά. Θέλουμε να είμαστε ελάχιστα επεμβατικοί για την σταθεροποίηση του μοσχεύματος και έτσι o ψηφιακός σχεδιασμός της διαδικασίας μας λύνει τα χέρια. Παράλληλα μειώνεται το οίδημα και ο χειρουργικό χρόνος αφού το δόντι που τοποθετείται στο εμφύτευμα είναι προκατασκευασμένο

jghh5667556

Φανταστείτε τώρα το ίδιο όταν λείπουν όλα τα δόντια. Ο ασθενής έρχεται με τα δόντια του και φεύγει την ίδια μέρα με ένα νέο χαμόγελο σύμφωνα με τον ψηφιακό σχεδιασμό και την κατασκευή.

Το θέλαμε το κάναμε και είναι εδώ για εσάς!

Αμεσότητα, ταχύτητα προβλεψιμότητα, ακρίβεια, ελάχιστη επέμβαση, τελικό προσθετικό αποτέλεσμα με ποιοτικά ανώτερα υλικά σε μια ψηφιακή εποχή που η οδοντιατρική εξελίσσεται όπως ποτέ πριν.

Το εργαστήριο μας διαθέτει ανεξάρτητα από τον ενδοστοματικό σαρωτή του οδοντιατρείου, έναν ειδικό εξωστοματικό σαρωτή μέγιστης ακρίβειας για την ψηφιακή αποτύπωση των περιστατικών, ειδικά λογισμικά σχεδιασμού δοντιών και εμφυτευμάτων EXOCAD – EXOPLAN καθώς και επιπρόσθετα βοηθητικά λογισμικά, κοπτικά μηχανήματα εξαιρετικής ακρίβειας και ταχύτητας ζιρκονίου, κεραμικών και προσωρινών υλικών και έναν εκτυπωτή Asiga 3D Printing ειδικά οδοντιατρικής χρήσης.

Όλα αυτά μαζί με την βοήθεια του εξειδικευμένου μας οδοντοτεχνίτη και βοηθητικού προσωπικού αλλά και όλου του περιφερειακού εξοπλισμού ενός ψηφιακού εργαστηρίου είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε την οδοντιατρική όπως ποτέ πριν, με εμπειρία, ταχύτητα, γνώση, όλα πλέον ψηφιακά και με πάθος για εσάς.

Book Now