Όψεις Ρητίνης – Cosmetic Bonding

Οι όψεις ρητίνης  κατασκευάζονται από τον ίδιο τύπο υλικού που χρησιμοποιείται για συγκόλληση ή απλά υλικά σφραγισμάτων. Συνήθως κατασκευάζονται άμεσα από τον οδοντίατρο και σε μία μόνο επίσκεψη. Ακόμα περισσότερο η ρητίνη τοποθετείται πάνω στο δόντι τις περισσότερες φορές με ελάχιστο ή και χωρίς εκτροχισμό αν αυτό είναι εφικτό και εν συνεχεία γυαλίζεται ώστε να αποδώσει στην όψη μια φυσική γυαλάδα.

Περιστασιακά και σε μεγαλύτερα περιστατικά όπου το χαμόγελο  ανακατασκευάζεται και ανασχεδιάζεται ακολουθείται παρόμοια προετοιμασία με τις όψεις πορσελάνης αλλά πιο σύντομη. Το εργαστήριο κατασκευάζει όψεις από ειδικές ρητίνες οι οποίες δοκιμάζονται στο στόμα και αν συμφωνούν με τις αισθητικές σας απαιτήσεις συγκολλούνται μόνιμα, διαφορετικά τροποποιούνται.

Οι όψεις ρητίνης κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης και παρά τα πλεονεκτήματα τους (ελάχιστος ως και καθόλου εκτροχισμός, ταχύτατη αποκατάσταση) φθείρονται μακροπρόθεσμα και η αντικατάσταση τους αναμένεται μετά από 5-6 χρόνια. Πολλά περιστατικά βέβαια διατηρούνται για 14-15 χρόνια! Πρόκειται λοιπόν για ημιμόνιμη λύση πιο συντηρητική σε εκτροχισμό σχετικά με τις όψεις πορσελάνης και με χαμηλότερο κόστος.

Cosmetic Bonding

Το Bonding είναι μια σύγχρονη τεχνική που αξιοποιεί τη χρήση σύνθετων ρητινών στα χρώματα φυσικών δοντιών και αφορά στην ανασχεδίαση ολόκληρου του χαμόγελου. Οι ρητίνες συγκολλούνται μόνιμα στα δόντια συνήθως χωρίς εκτροχισμό με τελευταίας τεχνολογίας συγκολλητικά συστήματα.

Ο οδοντίατρος θα συζητήσει μαζί σας εάν το bonding είναι κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελεί μια διαδικασία με λίγο ή καθόλου εκτροχισμό συγκριτικά με άλλες διαδικασίες κατασκευής όψεων. Το bonding σήμερα αποτελεί αισθητικά ιδανική επιλογή για πληθώρα ασθενών.

Χρήσεις

Το bonding ενδύκνειται σε μεγάλο εύρος περιστατικών. Όταν ένα δόντι φθείρεται κοπτικά ή αυχενικά, όταν μεταξύ των δοντιών υπάρχουν κενά διαστήματα ή όταν κάποια δόντια έχουν ασυνήθιστο σχήμα και επιθυμούμε αλλαγή σχήματος ή και χρώματος το αποτέλεσμα μπορεί να εντυπωσιάσει (smile makeover)!

Σήμερα το bonding αποτελεί τέχνη και επιστήμη και είμαστε σε θέση να συζητήσουμε την καταλληλότητα και τις προσωπικές σας απαιτήσεις ως μέρος ενός εξατομικευμένου σχεδίου θεραπείας.

Είναι το bonding κατάλληλο για μένα;

Όπως και σε κάθε άλλη θεραπεία η συζήτηση και συμβουλή του οδοντιάτρου κρίνεται αναγκαία. Οι όψεις ρητίνης – cosmetic bonding αποτελεί εξαιρετική λύση. Τα αποτελέσματα μπορεί να παραμείνουν αναλλοίωτα μακροπρόθεσμα όταν τα δόντια διατηρούνται υγιή. Περιοδοντικά προβλήματα ωστόσο ή τερηδόνα πάντα θεραπεύονται πριν από όποια αισθητική διαδικασία.

Χρήση του bonding ώστε να εξαφανίσει κενά μεταξύ δοντιών

Εάν το bonding αποτελεί την καταλληλότερη λύση οι προσδοκίες σας θα συζητηθούν εκτενώς. Μερικές φορές ίσως είναι προτιμότερο να στενέψουμε ένα κενό αν το κλείσιμο ενός διαστήματος δεν αποδίδει απόλυτα αισθητικά.

Αν πάλι to bonding σαν λύση δεν ικανοποιεί, η κλασσική ορθοδοντική δίνει λύση. Τα δόντια μετακινούνται σε κατάλληλες θέσεις και το κενό εξαφανίζεται. Ειδικά διαφανή δισκάρια χρησιμοποιούνται αντί για σύρματα/brackets παρέχοντας μια εναλλακτική θεραπεία σχεδόν αδύνατο να διακριθεί με γυμνό μάτι. Αν πάλι η ταχύτητα είναι το κύριο μέλημα σας ρωτήστε μας για το σύστημα Fast Braces!

Book Now