980150

Cosmetic Facial – Αισθητική προσώπου

Όταν πρόκειται για αισθητική τόνωση προσώπου η πιο δύσκολη απόφαση πάντα είναι να κάνετε το πρώτο βήμα!

Για αυτό το λόγο δεσμευόμαστε να παρέχουμε πλέον πληροφορημένες αποφάσεις.


Σε τελική ανάλυση το σώμα είναι δικό σας, άρα και η επιλογή!

PRGF

Στις μέρες μας υπάρχει μια αυξανόμενη κοινωνική απασχόληση σχετικά με την ποιότητα ζωής αλλά και την προσωπική εικόνα, το οποίο παρασκηνιακά οδηγεί την έρευνα σε πιθανές χρήσεις αυτόλογου αυξητικού παράγοντα (αίμα από τον ίδιο τον ασθενή) P.R.G.F. (Platelet Rich Growth Factors) στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας.

Η χρήση βιολογικά ενεργών παραγόντων και πρωτεϊνών σε κατεστραμμένες περιοχές τοπικά επιτυγχάνουν επιτάχυνση της ιστικής αναγέννησης αλλά και επιδιόρθωση προκαλώντας κυτταρική αναγέννηση ενώ παράλληλα η υγεία του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά και με φυσικό τρόπο. Με αυτό το πλάνο βιολογικά ερεθίσματα προκαλούν αύξηση παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος από το σώμα το ίδιο χωρίς τη χρήση κάποιου δερματικού filler.

Αυξητικοί παράγοντες από το αίμα του ενδιαφερόμενου ρυθμίζουν την αναζωογόνηση της επιδερμίδας και του δέρματος επηρεάζοντας εμφάνιση και αρχιτεκτονική. Λειτουργούν ενεργοποιώντας την κυτταρική αναγέννηση προάγοντας ταχύτερη και μεγαλύτερη αιμάτωση της περιοχής. Παράλληλα διεγείρουν την παραγωγή γλυκοσαμινογλυκανών, κολλαγόνου και ελαστικών ινών που κρίνονται αναγκαίες για την βελτίωση των γηρασμένων δομών.

image 004

Γιατί να υποβληθώ σε αισθητική θεραπεία προσώπου;

  • Ηλικία
  • Αλλαγή προσδοκιών
  • Αισθητικές απαιτήσεις
  • Τύπος – media
  • Αισθητική μη χειρουργική θεραπεία

 

image 006

Botulinum Toxin

Tι είναι;

• Φυσικά εκχυόμενη πρωτεΐνη
• Χαλαρώνει τους μύες που προκαλούν ρυτίδες
• Προκαλεί λεία αναγεννημένη εμφάνιση

Η Botulinum Toxin εκγχύεται και λειτουργεί ως ειδικός νευρομυικός ανασταλτικός παράγοντας διακόπτοντας το σήμα του νεύρου προς τον συγκεκριμένο μύ, συνεπώς ο μύς δεν συσπάται. Στοχεύει στην απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης. 7 τύποι της Botulinum Toxin έχουν εντοπιστεί αλλά το ανθρώπινο νευρικό σύστημα επηρεάζεται μόνο από 4 (A, B, E, G). Όταν χρησιμοποιείται προσεκτικά μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση ρυτίδων ειδικά στο μέτωπο και μεταξύ βλεφάρων. Χρησιμοποιείται επίσης σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης και σε ειδικές νευρομυικές διαταραχές.

Με την πάροδο της ηλικίας, την καθημερινή έκθεση στον ήλιο, τη συνοφρύωση αλλά και τις αμέτρητες κινήσεις των ματιών και του στόματος λόγω εκφραστικότητας, ρυτίδες και γραμμές αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές. Μη χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο ώστε να δημιουργήσουν όγκο δημιουργώντας μια φρέσκια και υγιή εμφάνιση. Στα χείλια δε η διαδικασία αποκαθιστά ένα ποιο φυσικό και ελκυστικό look.

Facial fillers HA – Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής ως υποκατάστατο αυγού. Πρόκειται για μια πολυμερή αλυσίδα υδατανθράκων που συντίθεται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κυτταρική του δομή είναι πανομοιότυπη μεταξύ ειδών. Όταν είμαστε νέοι το δέρμα είναι λείο, ελαστικό και εμπεριέχει μεγάλες ποσότητες υαλουρονικού το οποίο δεσμεύει νερό. Έτσι το δέρμα εμφανίζεται όμορφο και πλήρες και όταν αυτό με την πάροδο της ηλικίας ελαττώνεται, τότε το δέρμα πέφτει. Στην ηλικία των 20 το δέρμα γεράζει εσωτερικά ακόμα και αν φαίνεται άψογο εξωτερικά.

Ένζυμα διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και το δέρμα χάνει σε ελαστικότητα και υποστήριξη. Η διαδικασία επιταχύνεται με την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Στα 30 η διαδικασία συνεχίζεται. Οι ινοβλάστες είναι αδρανείς και δεν παρουσιάζουν έντονη αναγεννητική ικανότητα. Το δέρμα φαίνεται λεπτότερο και λιγότερο ελαστικό. Μόνιμες γραμμές και ρυτίδες εμφανίζονται πλέον σε σημεία στρες όπου οι μύες συσπώνται.

Η εξωτερική επιφάνεια του δέρματος εμφανίζει κάποιες βλάβες επίσης. Στα 40 – 50 το δέρμα είναι σαν ένα ελαστικό φύλλο πάνω από το πρόσωπο. Όταν αυτό αποδυναμωθεί, χάσει σε πάχος, αλλοιωθεί η υποστηρικτική του αρχιτεκτονική και μειωθεί η ελαστικότητά του τότε ολόκληρο το πρόσωπο εμφανίζεται πλέον χαλαρό. Αυξημένη έκθεση στον ήλιο, μόλυνση, γήρανση, ποιότητα κολλαγόνου, κάπνισμα, δίαιτα, αλκοόλ και έλλειψη βιταμίνης C προκαλεί ρυτίδες!

Τι είναι τα πληρωτικά υλικά προσώπου;

  • Μπορούν να γεμίσουν και να λειάνουν περιοχές εξαφανίζοντας ρυτίδες κυρίως στην περιοχή της μύτης καθώς και αύλακες γύρω από το στόμα και το πόδι της χήνας
  • Μειώνουν γραμμές έκφρασης στο μέτωπο, αύλακες συνοφρύωσης, γραμμές lipstick σημάδια ακμής αλλά και ραγάδες σε ξηρές περιοχές
  • Χρησιμοποιούνται για τόνωση στα χείλια Τα δερματικά fillers βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος παρέχοντας μια πιο υγιή εμφάνιση, αναπληρώσουν χαμένο όγκο προσώπου και προσδίδουν ένα νεανικό φρέσκο look!

Με την πάροδο της ηλικίας περιοχές του προσώπου δεν εμφανίζονται τόσο γεμάτες όσο στο παρελθόν και αβαθή μάγουλα ή λεπτά χείλια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Στην περιοχή των χειλιών δε, μια νεανική αναζωογονημένη διακριτική εμφάνιση μπορεί να είναι αυτό που αναζητάτε. Δερματικά προβλήματα όπως ουλές λόγω ακμής και σημάδια από φλύκταινες αποτελούν πηγές χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Διαφορετικά fillers επιτυγχάνουν και διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το επιθυμητό. Αποκτήστε άμεσα αποτελέσματα, αίσθηση νεότητας και ένα ανανεωμένο look σήμερα εύκολα και γρήγορα!