Οδηγίες λεύκανσης

Παρακαλώ όσο διαρκεί η διαδικασία αποφύγετε σκούρες ουσίες που χρωματίζουν:
Καφές/τσάι
Coca cola
Ντοματόσουπα
Κάπνισμα
Κόκκινο κρασί
Μουστάρδα/ketchup
Κόκκινη σάλτσα
Σόγια
Εάν λεκιάζει τα ρούχα σας σίγουρα λεκιάζει και τα δόντια!

Παρακαλώ αποφύγετε συνήθειες που χρωματίζουν τα δόντια

Χρησιμοποιείτε την οδοντόβουρτσα μετά από κάθε γεύμα
Αναζητήστε επαγγελματική στοματική υγιεινή και έλεγχο ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα και να καθορίσετε την ανάγκη για τονωτικές λευκαντικές συνεδρίες στο μέλλον
Σωστή στοματική υγιεινή και οδοντικό νήμα βοηθούν να διατηρήσετε το χαμόγελό σας λευκό και υγιές ταυτόχρονα.
Σήμερα θα δοθούν ειδικά δισκάρια φτιαγμένα για το στόμα σας που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τους παρακάτω λόγους.Τοποθετείστε την ειδική οδοντόπαστα στα δισκάρια αν τα δόντια είναι ευαίσθητα για τις πρώτες 24 ώρες. Κάποιοι ασθενείς αναπτύσσουν ευαισθησία όπως τσιμπηματάκια ή και θερμική ευαισθησία για 12-24 ώρες μετά την λεύκανση. Τοποθετήστε τα πιεστικά δισκάρια με την ειδική οδοντόκρεμα για να ηρεμήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο παυσίπονο αν η ενόχληση είναι έντονη. Χρησιμοποιήστε τα δισκάρια για να συνεχίσετε τη θεραπεία στο σπίτι για τις επόμενες 3-5 ημέρες. Η λευκαντική ουσία τοποθετείται στα δισκάρια (1/3 έως μισή σύριγγα σε κάθε δισκάριο ανά χρήση) για 1 ώρα τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όλο το βράδυ αν αυτό είναι δυνατό. Όπως γνωρίζετε μικροσκοπικοί πόροι υπάρχουν στα δόντια σας για τις επόμενες 48 ώρες μετά τη λεύκανση στο οδοντιατρείο και για αυτό το λόγο πρέπει να απέχετε από ουσίες χρωματίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της λευκαντικής θεραπείας και μέχρι τη φθορίωση μετά το πέρας της λεύκανσης. Ακόμα χρησιμοποιείται την λευκαντική οδοντόκρεμα που εμπεριέχεται στο σετ. Βοηθά στη διατήρηση του αποτελέσματος.

Ευαισθησίες

Η λεύκανση προσωρινά μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες όπως σε μεταβολές θερμοκρασίας, στην πίεση αλλά και την επαφή. Ασθενείς με αυξημένο ρίσκο είναι αυτοί με προηγούμενες υφιζήσεις ούλων, μικροσπασίματα-ρωγμές δοντιών ή εκτεθειμένα όρια από προηγούμενες προσθετικές εργασίες. Η ευαισθησία συνήθως διαρκεί 2 ημέρες αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις και περισσότερο. Αν έχετε ευαισθησίες, χρησιμοποιείστε οδοντόκρεμα με νιτρική ποτάση (Emoform, Sensodyne) στα δισκάρια. Συνίσταται ενώ συνεχίζετε τη λεύκανση στο σπίτι να εφαρμόζετε την ειδική οδοντόκρεμα στα δισκάρια για 30 λεπτά πριν τη θεραπεία χωρίς να ξεπλύνετε. Έπειτα καθαρίστε τα δισκάρια και τοποθετείστε το λευκαντικό σύμφωνα με τις οδηγίες κανονικά. Αν η ευαισθησία είναι ακόμη έντονη, μπορείτε να συνεχίσετε τη λευκαντική θεραπεία κάθε δεύτερη μέρα και εναλλάξ να φοράτε τα δισκάρια με οδοντόκρεμα. Συμπληρωματικά, αν αντιμετωπίζετε αίσθημα δυσανεξίας εκτός από τα δόντια και στα χείλια, τα ούλα, το λαιμό ή τη γλώσσα χρησιμοποιήστε Plackout gel 2-3 φορές την ημέρα τοπικά. Παρ’ όλα αυτά αν οι ενοχλήσεις είναι έντονες για περισσότερες από 2 ημέρες επικοινωνήστε με το οδοντιατρείο.

Παρακαλώ αποφύγετε

Όξινα ποτά ή λεμόνι, καυτερά φαγητά ή φαγητό πολύ ζεστό ή κρύο
Χρησιμοποιείτε την ειδική οδοντόκρεμα
Αν ενοχλήστε ένα παυσίπονο μπορεί να βοηθήσει
Αναφέρουμε ότι σκούρες γκρι ή καφέ χρωστικές από τετρακυκλίνη δεν ανταποκρίνονται πάντα όπως τα φυσιολογικά δόντια. Ακόμα με τη λεύκανση μεταβάλλεται το χρώμα των φυσικών δοντιών και όχι των αποκαταστάσεων που μπορεί να έχετε (σφραγίσματα και γέφυρες δεν επηρεάζονται από τη διαδικασία.

Χρήση τη νύχτα

Πριν τον ύπνο καθαρίστε τα δόντια και χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα. Έπειτα ξεπλύνετε καλά με νερό.
Χρησιμοποιήστε 1/3 – ½ της σύριγγας σε κάθε δισκάριο.
Στεγνώστε καλά τα δόντια και τοποθετήστε το δισκάριο με το λευκαντικό στο στόμα αφήνοντας τις περίσσειες να βγουν έξω από το δισκάριο
Μαλακά σκουπίστε ότι περισσεύει από τα ούλα και φτύστε όποια υπολείμματα.
Φορέστε το δισκάριο κατά τον ύπνο για 3-5 συνεδρίες. Το gel είναι ιδιαίτερα ενεργό τις πρώτες 2 ώρες.
Μόλις ξυπνήσετε, ξεπλύνετε καλά και βουρτσίστε τα δόντια. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το δισκάριο.
Αποφύγετε σκούρα υγρά ή φαγητά ειδικά τις 2 πρώτες ώρες αφού βγάλετε το δισκάριο.

Χρήση την ημέρα

Πριν τη χρήση καθαρίστε τα δόντια σας και χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα. Έπειτα ξεπλύνεται καλά με νερό.
Χρησιμοποιήστε 1/3 – ½ της σύριγγας σε κάθε δισκάριο.
Στεγνώστε καλά τα δόντια και τοποθετήστε το δισκάριο με το λευκαντικό στο στόμα αφήνοντας τις περίσσειες να βγουν έξω από το δισκάριο
Μαλακά σκουπίστε ότι περισσεύει από τα ούλα και φτύστε όποια υπολείμματα.
Φορέστε το δισκάριο για 2-3 ώρες για 3-5 συνεδρίες και αφαιρέστε το κατά το φαγητό. Το gel είναι ιδιαίτερα ενεργό τις πρώτες 2 ώρες, συνεπώς είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το δισκάριο αφού φάτε ή αρκετές ώρες πριν.
Ξεπλύνετε καλά και βουρτσίστε τα δόντια. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το δισκάριο.
Αποφύγετε σκούρα υγρά ή φαγητά ειδικά τις 2 πρώτες ώρες αφού βγάλετε το δισκάριο.

Γενικά αποφύγετε..

Λεύκανση κατά την εγκυμοσύνη
Πίνετε ή τρώτε με το δισκάριο ενώ κάνετε λεύκανση
Κάπνισμα ειδικά με τα δισκάρια
Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα αγνώστου προέλευσης ως λευκαντικά
Διατηρείστε τα λευκαντικά που σας δόθηκαν σε ιδανικές συνθήκες και όχι σε ζέστη ή ήλιο γιατί αλλοιώνονται. Διατηρείστε στο ψυγείο.
Μην καταψύξετε το gel για να διατηρηθεί περισσότερο