Εμφυτεύματα

 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μικρές συνήθως κυλινδρικές βίδες τιτανίου, τοποθετούνται στο οστό των γνάθων και λειτουργούν σαν ρίζες φυσικών δοντιών υποστηρίζοντας μια στεφάνη, μια γέφυρα ή μια ολική οδοντοστοιχία. Αν σας λείπουν κάποια ή όλα τα δόντια τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η λύση που ψάχνεται, προσφέροντας ανυπέρβλητα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα σε σχέση με την κλασσική οδοντιατρική. Χαμογελάστε ξανά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

Πως λειτουργούν;

Αν λείπει κάποιο δόντι ή όλα τα δόντια η εμφυτευματική θεραπεία αποτελεί σε βάθος χρόνου εξαιρετική λύση και πλέον μακροβιότερη αποκαθιστώντας το χαμόγελο αισθητικά και το στοματογναθικό σύστημα λειτουργικά ώστε να τρώτε αλλά και να χαμογελάτε με αυτοπεποίθηση.

Είναι εδώ και υπάρχουν πολλά χρόνια και επιστημονικές μελέτες αποδεδειγμένα πλέον υποστηρίζουν ότι η μακροχρόνια επιτυχία αλλά και επιβίωσή τους είναι εξαιρετικά υψηλή με άριστα αποτελέσματα, υψηλότερη από άλλες συμβατικές οδοντιατρικές λύσεις. Αποτελούν χρυσό κανόνα για πολλούς ασθενείς παρέχοντας ιδανική αποκατάσταση σε πληθώρα οδοντιατρικών αναγκών που στο παρελθόν έβρισκαν λύση δύσκολα ή καθόλου.

Είμαι κατάλληλος;

Όπως και κάθε άλλη προχωρημένη οδοντιατρική θεραπεία η επιτυχία των εμφυτευμάτων βασίζεται πάντα στο αν είναι η κατάλληλη θεραπεία για τις ιδιαίτερες εξατομικευμένες ανάγκες σας! Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός ως προς την υγεία αλλά και τις απαιτήσεις του. Συνεπώς κάθε περίπτωση αναλύεται διεξοδικά πριν από την θεραπεία.

Η γενική κατάσταση της υγείας, το κάπνισμα, η στοματική υγεία (ειδικά η περιοδοντική υγεία), τα υπολειπόμενα δόντια, η φαρμακευτική αγωγή και το διαθέσιμο οστικό υπόβαθρο σε ποσότητα αλλά και ποιότητα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες όταν εξετάζεται η μακροβιότητα των οδοντικών εμφυτευμάτων. Είναι γενική αλήθεια ότι ένα υγιές άτομο που δεν καπνίζει και με ικανό οστικό υπόβαθρο είναι πλέον κατάλληλο να προσανατολιστεί σε μια εμφυτευματική λύση λόγω των πλεονεκτημάτων της σε σχέση με την κλασσική οδοντιατρική.

Από την άλλη άτομα με επιβαρυμένη υγεία, καπνιστές ή και με ποσοτικά φτωχό οστικό υπόβαθρο με κατάλληλη προθεραπεία απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων. Συμπερασματικά, η αρχική ανάθεση αποτελεί κριτικό στάδιο.

Για περαιτέρω ενημέρωση κατεβάστε τον αναλυτικό οδηγό εμφυτευμάτων.

Ανακαλύψτε περισσότερα

 

 Έχετε απορία; Κάντε μία ερώτηση και θα απαντήσουμε άμεσα!