Οδοντιατρική Μέθη - Dental Sedation Ν2Ο

Η οδοντιατρική μέθη αποτελεί τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο να διατηρήσετε το παιδί σας ήρεμο κατά την διάρκεια της οδοντιατρικής επίσκεψης. Δεν πρόκειται για γενική αναισθησία, πραγματοποιείται στο οδοντιατρείο και ενδείκνυται για ραντεβού μεγάλης διάρκειας σε παιδιά με έντονο φόβο, ειδικές ανάγκες ή υπερκινητικά.

Αποτελεί ήπιο αναισθητικό  για τον έλεγχο του άγχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ειδικά σε άτομα με έντονο αντανακλαστικό εμετού. Με την οδοντιατρική μέθη δεν ελέγχεται ο πόνος ή η δυσανεξία, συνεπώς η τοπική αναισθησία δεν αποφεύγεται.

Το Ν2Ο ή γενικότερα αέριο γέλιου, αποτελεί την πιο κοινή και ασφαλή μέθοδο χαλάρωσης εδώ και 160 χρόνια. Αποτελεί την πιο ελαφριά μορφή μέθης και μειώνει τα επίπεδα άγχους και πόνου. Ο ασθενής παραμένει ξύπνιος έχοντας συνείδηση. Με άλλα λόγια, η μέθη ορίζεται ως μια φαρμακευτική κατάσταση με μειωμένη συνείδηση. Ο ασθενής αναπνέει κανονικά, διατηρεί αντανακλαστικά και ανταποκρίνεται σε φυσικά ερεθίσματα ή ρητές εντολές. Είναι η μέθοδος εκλογής σήμερα στην οδοντιατρική πράξη για μεγάλες επισκέψεις και αγχώδεις ασθενείς ή απλά για επισκέψεις ρουτίνας.